.

Shownieuws 2017


22 juli, Internationale Dogshow Luik.

Op zijn tweede verjaardag stond Barra voor de eerste keer in een zware open klasse in Luik. De keurmeester was weg van hem en vond zijn bouw en conditie prachtig, maar plaatste hem als vierde met een Uitmuntend, omdat hij Barra niet  "showy" genoeg vond. " He does not look me in the eyes.." was zijn motivatie. Voor mij geen enkel probleem, Barra heeft als jongste open klasse reu zichzelf super geshowd! Verjaardagscadeau was een zelf uitgekozen knuffel bij een van de stands! 


Windsor, 29 juni

Op 29 juni stonden Bonnie en Barra samen op de Championshipshow in Windsor (Engeland). Barra heeft zich uitstekend gepresenteerd in een sterke Yearling en Post Graduate klasse en had niet het geluk van vorig jaar, toen hij in alle klassen geplaatst werd. Bonnie's vader, Raiveslake Urban Storm, was ook in de Post Graduate klasse, en hij werd eerste!

Bonnie was het kleinste en meest gekleurde pupje in een puppyklasse van maar liefst 24 jonge schoonheden. Ook zij werd niet geplaatst, maar ze heeft wel alle ogen op zich gericht gehad door zich fantastisch te presenteren en haar soepele en mooie gangwerk te laten zien. Tot groot genoegen van haar vader's fokker en eigenaresse werden zij aangesproken door een keurmeester, die haar vertelde dat er maar liefst vier verschillende CC keurmeesters onder de indruk waren van het feit dat Bonnie niet geplaatst werd, omdat ze dat niet terecht vonden.


Jonge honden & veteranen show België

Bonnie's tweede show was eveneens in België. Ze stond op de 2e plaats met een VP en een schitterend keurrapport!

Barra was ook mee en werd 3e in een zware tussenklasse. Trots op het "showteam!"


Crufts!

De eerste helft van maart stond in het teken van het Grootste evenement waar ik ooit aan heb mogen deelnemen met een hond. Zowel Barra als zijn zusje Skye (Enchanter's Nightshade Hogmanay) waren gekwalificeerd voor Crufts 2017.

Hoe mooi is het om tussen de 545 Golden Retrievers van over de hele wereld twee zelf gefokte hondjes te kunnen presenteren. En dat deden broer en zus met verve. Ze kregen geen plaatsing, maar het was geweldig indrukwekkend om daar op het groene tapijt te staan. Een herinnering die zijn glans niet zal verliezen.