.

Shownieuws in 2020


Show in Corona-tijd.

KC Sneek heeft met hun clubmatch vandaag laten zien dat het kan! Wat was het leuk! Jura was voor het eerst en tegelijkertijd voor het laatst in de jeugdklasse en liet zien dat ze showen leuk vindt, want ze vond elke grasspriet interessant en danste onstuimig door de ring. Ze kreeg een mooie 2 uitmuntend.

Iona, weliswaar de enige veteraan van ons ras, was ook blij weer eens op een show te zijn. Ze werd een "fraaie veteraan" genoemd en kwispelde zich uiteindelijk naar Beste Veteraan in Show!


Online dogshows

Vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus zijn uiteraard alle shows tot nader order afgelast. Dat is natuurlijk erg jammer omdat het toch een hobby is die ik graag uitoefen. Maar; onze instructrice had een "online" hondenshow georganiseerd, zodat we toch nog iets konden doen. Foto's en een video van de ingeschreven hond was nodig om de keurmeesters in hun huiskamer een verslag te kunnen laten schrijven. Iona en haar twee kinderen Barra en Jura deden mee. En wat een leuke resultaten! Barra kreeg een mooi verslag met het hoogste puntenaantal, Jura werd tweede beste jeugdhond uit 19 leeftijdgenootjes en Iona, die een "schitterende veteraan" genoemd werd, werd Best Of Breed, tweede Best In Group ( de rasgroep met 8 andere rassen) en van de 14 beste veteranen kreeg ze de 5e plaats. Al met al een leuke onderbreking van de stilte in deze tijd! 


Iona, 8 jaar
Iona, 8 jaar

Championship show van de Southern Golden Retriever Society, te Guildford

Sinds ruim anderhalf jaar waren er weer eens Hogmanay's ingeschreven op een show in Engeland; de altijd gezellige, gemoedelijke "Championship show" van de Southern Golden Retriever Society, te Guildford. In 2016 was daar de allereerste Engelse show voor mij, waar de toen 7 maanden jonge Barra in de Minor puppyklasse een VHC kreeg. Ook dit jaar was Barra ingeschreven, samen met Iona en de kleine Jura, maar hij is uiteindelijk toch thuis gebleven vanwege de logistiek. Iona, bijna 8 maanden na haar laatste nest, mijn altijd makkelijke, blije reisgenootje en show-girl, was nu voor het eerst in de veteranenklasse. Alhoewel er maar twee veteraantjes waren omdat twee anderen absent waren, liep Iona toch weer vrolijk te kwispelen en kreeg ze de tweede plaats. Ze mag zich derhalve volgend jaar op Crufts presenteren. Kleine Jura stond in een Minor Puppy klasse van 11 en werd tot mijn grote plezier ook 2e! In de puppyklasse daarna, waar ook 11 waren ingeschreven, presteerde ze het om opnieuw geplaatst te worden, als 3e. Ze eindigde haar Britse show-dag in de zg. Special Award Puppy klasse nogmaals met een 3e plaats. Ook zij zal volgend jaar op Crufts staan. Hoe mooi is het dat moeder en dochter samen het groene tapijt mogen betreden! (Foto van Jura is buiten de ring gemaakt door Mr. Paul Seamons. ( kennel Messano) 


Venray, Beste Puppy van het ras.
Venray, Beste Puppy van het ras.

Dogshow Venray

Kleine Jura heeft op 9 februari haar vierde show gelopen. Ditmaal geen "clubshow"  met grote klassen en gezellige gemoedelijkheid, maar een internationale CAC/CACIB show in Venray. De opkomst was klein, de competitie was groot, maar ze heeft het toch weer voor elkaar: opnieuw won ze haar klasse en werd daardoor Beste Puppy van het ras. Samen met de mooie kampioensreu mocht ze de Golden Retriever in de erering vertegenwoordigen, wat ze met enthousiasme en vrolijke presentatie deed! Just One of Those Things...  


Mooie, wijze Ninthe, wachtend op haar presentatie in de ring.
Mooie, wijze Ninthe, wachtend op haar presentatie in de ring.

Nieuwjaarsshow Golden Retriever Club Nederland

Wat een schitterend begin van het nieuwe showjaar! Op 19 januari betraden 3 Hogmanay's de ring. Als fokker kon ik er zelf niet bij zijn omdat ik een optreden van de Dutch Swing College Band van licht moest voorzien en dus kilometers verderop met iets heel anders bezig was. Dierbare vriendin Jinke (Kennel "Of Barnsley Gold") heeft daarom kleine Jura een dagje te logeren gehad. Samen gingen ze de puppyklasse in, waar ook Belle (Jumpin' at the Woodside Hogmanay) acte de présence gaf.

Belle kreeg een mooi keurrapport met een Veel Belovend, wat voor een eerste show een prima resultaat is! Jura werd, ondanks een zware klasse van 11 puppy teefjes bekroond met een 1e plaats. Ik kreeg de foto van de rozet toegestuurd en ging met een blij gevoel de eerste set van het concert in! 

Daarna werd Jinke opnieuw eerste met haar eigen teefje Jailynn (Xanthous Jigsaw Puzzle) in de tussenklasse, dus ze had twee honden in de eindkeuringen te begeleiden. In een sterke en grote open klasse trad Ninthe (Barnsley Gold Hogmanay) als oudste van de klasse naar voren. Jinke en zij hebben altijd veel plezier samen en dat was ook nu weer het geval. Ninthe kreeg een mooie 4e plaats! Als kers op de enorme taart werd Jura Beste Puppy In Show, dus de mannen van de band kregen een extra glanzende spot!