.

Shownieuws 2018


Dogshow Bleiswijk

3 November was een show die ik niet snel vergeet. Nooit gedacht, maar maar liefst drie Hogmanay reuen betraden de ring in de Internationale Dogshow te Bleiswijk. Allereerst Boody, voor het eerst in de jeugdklasse. Dit deed hij met een prachtig keurrapport en een mooie 3e plaats met een Uitmuntend. 

Daarna was Flint aan de beurt voor de tweede keer op een show waar hij in de tussenklasse opnieuw liet zien dat hij een "natural" is.Hij kreeg een prachtig keurverslag met dito 2e plaats met een Uitmuntend. 

En toen Barra. Sinds augustus niet meer geshowd, maar hij blijft het toch erg leuk vinden, alle aandacht, liefst rollen in de ring (net kunnen voorkomen!) en lekkers. Hij heeft me heel erg verbaasd doen staan om niet geplaatst te worden bij het bordje 4, maar de keurmeester was vastbesloten Barra een 1e plaats te geven! In de keuring voor Beste reu eindigde hij als vierde, wat ik ook een mooie plek vind. Kortom, de Hogmanay mannen hebben van zich laten horen!


Dogshow Rotterdam

8 September was een interessante dag voor mij op showgebied. Dit keer had ik geen eigen honden ingeschreven voor de Internationale Dogshow in Rotterdam, maar maakte Iona's zoon Flint (Good King Wenceslas Hogmanay) zijn showdebuut.

Een vliegende start, onder keurmeester Tatjana Urek (Sl) werd hij met een 1 U gewaardeerd in de tussenklasse en stond daardoor in de line-up voor Beste Reu! 


Clubshow Golden Retriever Club Belgie

Op 5 augustus was er een show bij onze Zuiderburen (Golden Retriever Club België) Heel zonnig maar desalniettemin was het kleine Hogmanay-team weer kwispelend vertegenwoordigd. Ditmaal was Boody voor de laatste keer in de puppy-klasse. Helaas was zijn concentratie wat meer op zijn baasje gericht, die hij een paar dagen vanwege een logeerpartij bij mij, niet had gezien. Hij kreeg een 4e plaats met een "belovend."

Jänta, zijn moeder, stond in een hele zware open klasse en alhoewel haar baasjes en ik van mening zijn dat ze er prachtig uitziet, was de keurmeester helaas niet zo gecharmeerd van haar en ze ging de ring uit met een ZG. Wat nog altijd een Zeer Goed is!

Barra daarentegen, stond in een kleine, maar zware fokkersklasse en liet zich van zijn beste kant zien, ditmaal niet rollend in de ring. Dat leverde hem een 4e plaats met een Uitmuntend op. Helaas zijn de keurverslagen verloren gegaan en heb ik alleen maar kunnen opvangen dat de keurmeester "very kind head" zei en haar rapport eindigde met: "Nice breed-type" Helaas niet zwart op wit! 


IJssel & Hanzeshow Zwolle

Na bijna zes weken geen shows vanwege organisatorische omstandigheden, was het weekend van 23 en 24 juni weer een dubbele show in Zwolle. Voor de eerste dag stond Islay ingeschreven in de veteranenklasse en behaalde daar een mooie 2e plaats met een Uitmuntend. Op haar rapport stond, onder andere: " Excellent angulated body, showing in very good condition..."  en "excellent coat texture.." de tweede dag kreeg ze opnieuw een 2 Uitmuntend en opnieuw werd op het rapport aangegeven: " In very good condition.... Very good angulation front and rear...." Islay is duidelijk geen ziek hondje meer! Boody, zoon van Jänta (English Bluebell Hogmanay) stond in de puppyklasse en behaalde een 1VB. De keurmeester vond dat hij voor zijn leeftijd erg gelijkmatig en uitgebalanceerd was qua bouw en dat hij in aanleg een hele mooie reu is. Ook liet hij prima ringgedrag zien. Barra daarentegen, alhoewel in een super conditie, vond het tijd om te clownen en besloot een duik te nemen in de ring en te gaan liggen rollen, waardoor hij zowel bij ringpersoneel, toeschouwers als keurmeester de lachers op zijn "poot" had. Desalniettemin kreeg hij een 2 Uitmuntend, en volgens de keurmeester was dat niet vanwege zijn gedrag!


Kampioenschapsclubmatch G.R.C.N.

10 mei, Hemelvaartsdag, was de jaarlijkse Kampioenschapsclubmatch van de Golden Retriever Club Nederland weer het toneel van veel gezelligheid en mooie honden.

Voor deze dag was kleine Boody ingeschreven in de babyklasse  waar hij een 4e plaats met een Veel Belovend kreeg. Iona mocht mee in de fokkersklasse, haar eeuwige kwispel resulteerde dit keer in een Zeer Goed met de opmerking dat de keurmeester haar liever wat volwassener zag. En na een show-stop van bijna drie jaar was ook Islay mee. Voor de eerste keer in de veteranenklasse. En wat deed ze het goed en met plezier! Ze werd beloond met een Uitmuntend en een mooi keurrapport van rasspecialiste Valerie Tregaskis en het feit dat ze er stond, was voor mij de grootste overwinning! 

Nog een vermelding die het waard is om hier te staan: Bumper (Gingerbread Man Hogmanay) ging op voor de landelijke wedstrijd van de Voortgezette Golden Basis Opleiding. Van alle afdelingen van Nederland worden de beste combinaties gevraagd om deel te nemen aan deze wedstrijd, en zo kwam het dat ik als trotse fokker met moeder Iona de combinatie Yannick en Bumper kon aanmoedigen. Bumper eindigde op de derde plaats van de vijf en in ogenschouw nemend dat het een vrolijke, jonge puber is, is dit vanzelfsprekend een geweldige prestatie!


Clubshow Belgische Retriever Club

6 mei was zonovergoten en er waren 3 Hogmanay's op de Clubshow van de Belgische Retriever Club in Turnhout. Allereerst was Barra aan de beurt in de 5 koppige fokkersklasse en werd als 4e geplaatst met een ZG. Daarna was Heather in de puppyklasse aan de beurt en werd 2e van de 3 puppies, met een "Belovend." Iona kwispelde en kwispelde en vond het allemaal gezellig in de zware fokkersklasse en kreeg een mooie 4e plaats met een Uitmuntend.


22e Special Rassenhunde Ausstellun, Cloppenburg

In Cloppenburg, op de 22e Special Rassenhunde Ausstellung op 7 april stond Heather voor de laatste keer in de babyklasse en sloot dat af met een mooie 3e plaats en een "Very Promising." Kleine Boody (Harvest Triple Plait Hogmanay) kreeg een Promising 3e plaats.


Jonge honden & veteranen dag België

Kleine Heather is op 2e Paasdag naar België geweest om daar op de Jonge honden en Veteranendag van de Golden Retriever Club België een mooie "Veel Belovend" te behalen in een best zware baby-klasse. Keurmeester was Bruno Facq uit Frankrijk. Voor de eerste keer alleen mee, voor de eerste keer een buitenshow, Heather heeft het super gedaan!

Dogshow Hazerswoude

Op de CAC/CACIB show in Hazerswoude waren twee pups ingeschreven in de jongste pupklasse en Barra in de open klasse. Als eerste ging kleine Boody (Harvest Triple Plait Hogmanay) met een "1 Very Promising" de ring uit en was daarmee beste baby reutje. Heather werd 2e in haar klasse met een very Promising en een prachtig keurrapport. Barra werd 4e met een Excellent.


Dogshow Groningen

In het weekend van 3 en 4 maart was de Martini-dogshow in Groningen ons doel. Barra was voor beide dagen ingeschreven, maar ook kleine Heather. Op de leeftijd van 20 weken maakte ze haar showdebuut en wat voor een debuut! Ze begon al door een mooie 1 Very Promising te krijgen en werd Beste Baby van het Ras. In de erering werd ze uitgekozen bij de beste 6 baby's van de hele show! Ook de tweede dag van deze show werd ze met een 1 VB beste baby van het ras en mocht ze zich in de erering aan het publiek vertonen. Beide keurmeesters gaven aan dat ze al een goed gangwerk heeft voor zo'n jonge leeftijd en dat ze mooi in balans is.  Heel trots op mijn kleine, Schotse meisje!

Barra heeft in Groningen op de eerste dag een mooie 3 Uitmuntend gekregen en op de tweede dag een 2 ZG met een prachtig keurrapport. Zijn ZG was te wijten aan het feit dat de keurmeester niet bepaald gecharmeerd was van zijn volle, krullerige vacht!


Championshipshow Southern Golden Retriever Society, Guildford

25 februari stond het (inmiddels ook al traditionele) Engelse tripje op de show-agenda. Voor de derde keer ging Barra mee naar Guildford, waar hij op de Championshipshow van de Southern Golden Retriever Society in twee klassen uitkwam. De "postGraduate " klasse was erg groot en de enorme hoge kwaliteit die daar geshowd werd, maakte me trots om er met mijn ventje tussen te kunnen staan. Die trots werd bekroond met een mooie plaatsing in de "Limit" klasse, waar Barra een "reserve" kreeg (Vierde plaats van de vijf kwalificaties)  Vrolijk gingen we na de show weer naar het vasteland!


Nieuwjaarsshow Golden Retriever Club Nederland

Op 21 januari 2018 was Barra, na een "show-stop" van ruim drie maanden, weer terug in de ring. Zoals inmiddels een traditie geworden is, was de eerste show van het nieuwe jaar de Nieuwjaarsshow van de GRCN, waar hij in een sterke open klasse een mooie Excellent haalde.

Een andere Hogmanay, Ninthe (Barnsley Gold Hogmanay) kwispelde zich in een eveneens zeer sterke open klasse naar een Excellent met een vierde plaats! En Unique (Fingerprint Powder Hogmanay) kreeg een prachtig keurverslag maar vanwege haar zwarte vlek kreeg ze een ZG. Toch stond ze er wel en heeft ze haar knappe verschijning kunnen tonen! Daarnaast waren ook twee nakomelingen van Ninthe aanwezig, Chase (First Alcoholic Of Barnsley Gold) uit Ninthe haar eerste nest en Macy (Invisible Touch Of Barnsley Gold) uit Ninthe haar tweede nest, en ook zij kregen beiden een Excellent. Gefeliciteerd, team Jinke en Meriam!