.


Flint wordt wederom vader!

Lieske van kennel Acres of Gold wilde voor haar teefje Tess (Naomi From Acres Of Gold) heel graag Flint gebruiken. Tess is drachtig, de pups worden eind april 2023 verwacht. Spannende tijden!


Flint wordt wederom vader!

Fokke en Jolanda kennel Dutchparksight's wilden voor hun teefje Indy (Calla vandehoge-lagelanden) heel graag Flint gebruiken. Voor het resultaat van deze dekkingen kijkt u op Flint zijn eigen nakomelingenpagina.


Flint wordt wederom vader!

Manu uit Duitsland van kennel Bellantines wilde voor haar teefje Kaylinn (Bellantines A Thing Called Love) heel graag Flint gebruiken. Voor het resultaat van deze dekkingen kijkt u op Flint zijn eigen nakomelingenpagina.


Flint wordt wederom vader!

Lijnie van kennel Of Morning Dream wilde voor haar teefje Gina (Cross Railway's Duchess Donata) heel graag Flint gebruiken. Voor het resultaat van deze dekkingen kijkt u op Flint zijn eigen nakomelingenpagina.


Flint wordt  wederom vader!

Karolina uit Tjechië van kennel Camian's wilde voor haar teefje Maddie (Madam Bovary Du Bois De La Rayere) heel graag Flint gebruiken. Voor het resultaat van deze dekkingen kijkt u op Flint zijn eigen nakomelingenpagina.


Flint wordt vader!

Harma van kennel Irresistible Beauty's wilde voor haar teefje Benthe (Irresistible Beauty's Jody) heel graag Flint gebruiken. Voor het resultaat van deze dekkingen kijkt u op Flint zijn eigen nakomelingenpagina.


Barra wordt wederom vader! 

Lieske van kennel From Acres of Gold wilde voor haar teefje Tess (Naomi From Acres of Gold) heel graag Barra gebruiken. Voor het resultaat van deze dekkingen kijkt u op Barra zijn eigen nakomelingenpagina. 


Barra wordt vader!


Helga van kennel v.'t Olde Klooster wilde voor haar teefje Muffin (Harmony Haley v.'t. Olde Klooster) heel graag Barra gebruiken. Voor het resultaat van deze dekkingen kijkt u op Barra zijn eigen nakomelingenpagina.


Mooie resultaten voor Engelse Skye!

Dat de "Hogmanay-tak" zich ook in Engeland heeft voortgezet, dat was sinds 9 september 2018 een feit toen Skye (Enchanter's Nightshade Hogmanay) het leven schonk aan een 9 tal pups. En dat zowel zijzelf als haar beide kinderen die bij Fiona en Mick Bell zijn gebleven, succesvol zijn in het veld (Skye heeft zelfs een prestigieus jachtdiploma) en in de showring (Archie en Isla hebben beide een "Junior Warrant" ) dat is ook duidelijk. Maar hoe trots kun je zijn als fokker wanneer je deze foto krijgt van je nakomelingen! Ze zijn gemaakt door Lynn Kipps, zelf ook een zeer succesvolle fokster en exposante uit Scarborough. (UK)


Reunie Hogmanay

Op 13 oktober hebben we met maar liefst de helft van alle bij mij geboren "Hogmanay pups" gevierd dat de kennel 10 jaar bestaat. Dit was een gezellige en mooie bijeenkomst op het terrein van de Kynologenclub Zwolle. Een impressie en foto reportage is te vinden op de nakomelingenpagina.


Aan de andere kant van het showtafeltje

Op zaterdag 6 juli 2019 heb ik een van de meest bijzondere dagen in mijn "honden-leven" mogen meemaken. Ik was uitgenodigd om in Schotland op de open show van de "Greenock and District Kennel Association" de Golden Retrievers te keuren. Dit was een enorme eer die ik met beide handen heb aangenomen, niet wetend dat Iona juist dat weekend haar pups zou kunnen gaan krijgen. Dus was mijn tripje kort maar krachtig. Ik heb genoten van de prachtige honden die onder mij waren ingeschreven, (maar liefst 55 inschrijvingen!) van elke minuut die ik als keurmeester mocht beleven, van de vriendelijkheid en hulpvaardigheid van mijn collega keurmeesters en het heerlijke Schotland met de als altijd gastvrije en lieve mensen. Het knappe teefje dat ik die dag "Beste van het Ras" heb laten worden, werd door een van de (zeer gerenommeerde) andere keurmeesters ook nog eens derde Beste in de Groep, wat in feite een bevestiging was voor mijn oordeel over haar. Ik heb in die luttele 48 uur in mijn geliefde Schotland "vitamine S" opgedaan, voordat ik rechtstreeks vanaf Schiphol de kraamkamer in kon om bij Iona te blijven! 


Trotse oma Iona

Prachtig nieuws uit Engeland: Iona's kleindochter "Hoaaloha Moana" aka Isla, mag de titel JW achter haar naam dragen. Dit is te vergelijken met een Jeugdkampioenschap in Nederland, maar het heeft net iets meer: het levert haar ook een officieel "Studbooknumber" wat onder meer inhoudt dat ze levenslang voor Crufts gekwalificeerd is en een plaats krijgt in het "stud book" waarin kampioenen en Junior Warrant dragers worden opgenomen.

Update: Ook haar broer Archie heeft deze mooie titel mogen behalen! Het is erg bijzonder dat twee pups uit een nest een JW toegekend krijgen en dat vraagt om een hele grote felicitatie.

Nog meer nieuws over de "Hogmanay over Zee" Skye, hun moeder, (dochter van Jock en Iona) heeft haar "Gundog Working Certificate" gehaald. Wat een schitterende resultaten!


Genieten op Texel!

In de week van 3 tot en met 8 maart is de hele Hogmanay-clan plus 3 andere Hogmanay's (Bikkel, Janta en Lewis) naar Texel gegaan om daar van zee, zand en wind te kunnen genieten.

Ze hebben allemaal de grootste pret gehad, Gigha is halverwege Newcastle gezwommen, Barra heeft de duinen van dichtbij bewonderd, Skye is de golven ingedoken, Islay en Iona hebben ieder op hun rustige manier de zee over zich heen laten spoelen en Heather heeft een wedstrijdje met de storm gedaan! Wat een fantastische week, wat een heerlijk gezelschap! Dank je wel, Alma en Insa, Peggy en Sarah dat jullie dit mogelijk maakten!


Puppynieuws voor Engelse Skye

Op 9-9-18 heeft Skye, (dochter van Iona, Enchanter's Nightshade Hogmanay) haar eerste nestje gekregen! Moeder en 9 wolken van pups maken het goed.. Hoe mooi was het dat ik ze twee dagen na hun geboorte heb kunnen bewonderen omdat ik met Iona naar Schotland moest.


Guisachan Gathering, onvergetelijke ervaring!

In de week van 16 tot en met 20 juli 2018 ben ik met Barra en Iona naar het grootste Golden Retriever evenement geweest dat ik ooit heb mogen bezoeken. Dit was de Guisachan Gathering, een bijeenkomst met Golden Retrievers van over de hele wereld op het landgoed in de Schotse Hooglanden, waar 150 jaar geleden het eerste nestje retrievers het levenslicht zag, dat zich via "Wavy Coated Retrievers, tot Yellow Retrievers, tot later de Golden Retriever evolueerde. Een week lang een festivalsfeer met vrienden en kennissen, shows, lezingen, een officieel diner met 150 gasten, dansen en vooral, vooral genieten van de schitterende omgeving en de schitterende honden!