.

Nieuwspagina

Nieuws over onze kennel, dekaanvragen van onze reuen en andere leuke weetjes.


Happy Hogmanay!

In 2024 staan er veel verschillende plannen op stapel, hou de website in de gaten! Omdat de kennel in november 15 jaar bestaat zal er weer een grote reünie voor alle nakomelingen georganiseerd worden in het laatste kwartaal van 2024. Dit zal weer met diverse festiviteiten gepaard gaan en alle betrokkenen worden hierover zeer tijdig geïnformeerd. 

Verder wil ik iedereen een heel mooi, vooral gezond en Golden 2024 toe wensen!


Fotoshoot met Iona en Barra.

In november hebben Barra en Iona een prachtige 'Special Urban Fotoshoot' gehad van Renate Zuidema in een oude kartonfabriek, waar de sfeer van af spat! Het was leuk om ook een keer andere foto's te maken dan alleen standfoto's. Barra en Iona hebben het, ondanks dat ze heel erg nat geregend waren tijdens de reis, met veel vrolijkheid gedaan!


Vijfde generatie Hogmanay!

De vijfde generatie Hogmanay pups zijn nu ook in Nederland geboren. Dochter van Jura, Laughter in Your Eyes Hogmanay, aka Tess, heeft op 25 oktober het leven geschonken aan 10 pups. Vader van dit mooie nest is Bottas (Stenli Zest Star's Fair) De bevalling ging vlot en gemakkelijk en ook Tess is een liefdevolle moeder, die uitstekend voor haar kroost zorgt.


Hogmanay's op show

In september stonden er drie pups van Jura op een show, hoe bijzonder is dat! Linga uit haar eerste nest en Floyd en Mousa van haar laatste nest. Dat was een mooie dag! Zie voor meer informatie op de pagina shownieuws.


Generatie bootje
3 Hogmanay generaties op een dierbaar bootje, Bert's bootje. vlnr kleindochter Linga (Linger In The Limelight Hogmanay), dochter Jura (Just One Of Those Things Hogmanay), moeder Iona (Auld Lang Syne Hogmanay) en Iona's zoon Barra (Eyebright at Moloko Hogmanay). 


Papa kindjes

Tijdens de drukke zomeropvang is er een verschuiving van de vaste "klantjes" ontstaan. Een aantal zijn er niet meer of gaan al een paar jaar met de baasjes mee op vakantie, maar in deze periode mag ik voor drie kinderen van Barra zorgen! Heel gezellig en vooral ook leuk om te zien hoe zij zich hebben ontwikkeld. Ze zijn van het nest van Tess, (Naomi from Acres of Gold). Bobbie was de eerste logé, daarna kwam Juul en eind augustus sluit Becky het rijtje af. Vooral bij Juul zie ik toch wel enige gelijkenis met haar vader, al is het alleen maar al haar zelfverzekerdheid.


Weekendje Engeland

In het weekend van 8 en 9 juli was ik sinds februari 2020 eindelijk weer in mijn geliefde Engeland. Ditmaal waren Barra en Linga mee. Barra mag nu in de veteranenklasse showen en Linga was mee omdat ik wilde ontdekken hoe zij het op zo'n reis doet. Dit is goed om te weten, omdat ik haar tzt ook mee op stap wil nemen als we naar een knappe reu in het buitenland gaan. 

Ik was bijna vergeten hoe leuk het is om met Barra te reizen! Bij elke koffiepauze, plasstop, douanecheck moest hij zijn blauwe olifant mee en zo heeft hij zich de grens over geclownd. Linga deed het fantastisch, vrolijk, gemakkelijk, blij, op reis en in de hotels, precies zoals ik van haar oma en haar moeder gewend ben. Een genot om met die twee op stap te zijn! Behalve de shows (zie shownieuws) was het vooral heerlijk om mijn dierbare Schotse vriendinnen weer te zien na al die jaren. Om met hen in een pub een lekkere maaltijd te genieten of met zijn allen in een prachtige hoteltuin een fles wijn soldaat te maken en heel veel bij te praten. Twee dagen Engeland, het was een vakantie op zich!


Flint wordt wederom vader!

Harma van kennel Irresistible Beauty's wilde voor haar teefje Benthe (Irresistible Beauty's Jody) heel graag Flint nog een keer gebruiken. Voor het resultaat van deze dekking kijkt u op Flint zijn eigen nakomelingenpagina.


Flint wordt wederom vader!

Lieske van kennel Acres of Gold wilde voor haar teefje Tess (Naomi From Acres Of Gold) heel graag Flint gebruiken. Voor het resultaat van deze dekking kijkt u op Flint zijn eigen nakomelingenpagina.


Flint wordt wederom vader!

Fokke en Jolanda van kennel Dutchparksight's wilden voor hun teefje Indy (Calla vandehoge-lagelanden) heel graag Flint gebruiken. Voor het resultaat van deze dekking kijkt u op Flint zijn eigen nakomelingenpagina.


Flint wordt wederom vader!

Manu uit Duitsland van kennel Bellantines wilde voor haar teefje Kaylinn (Bellantines A Thing Called Love) heel graag Flint gebruiken. Voor het resultaat van deze dekking kijkt u op Flint zijn eigen nakomelingenpagina.


Flint wordt wederom vader!

Lijnie van kennel Of Morning Dream wilde voor haar teefje Gina (Cross Railway's Duchess Donata) heel graag Flint gebruiken. Voor het resultaat van deze dekking kijkt u op Flint zijn eigen nakomelingenpagina.


Flint wordt  wederom vader!

Karolina uit Tjechië van kennel Camian's wilde voor haar teefje Maddie (Madam Bovary Du Bois De La Rayere) heel graag Flint gebruiken. Voor het resultaat van deze dekking kijkt u op Flint zijn eigen nakomelingenpagina.


Flint wordt vader!

Harma van kennel Irresistible Beauty's wilde voor haar teefje Benthe (Irresistible Beauty's Jody) heel graag Flint gebruiken. Voor het resultaat van deze dekking kijkt u op Flint zijn eigen nakomelingenpagina.


Barra wordt wederom vader! 

Lieske van kennel From Acres of Gold wilde voor haar teefje Tess (Naomi From Acres of Gold) heel graag Barra gebruiken. Voor het resultaat van deze dekking kijkt u op Barra zijn eigen nakomelingenpagina. 


Barra wordt vader!


Helga van kennel v.'t Olde Klooster wilde voor haar teefje Muffin (Harmony Haley v.'t. Olde Klooster) heel graag Barra gebruiken. Voor het resultaat van deze dekking kijkt u op Barra zijn eigen nakomelingenpagina.


Mooie resultaten voor Engelse Skye!

Dat de "Hogmanay-tak" zich ook in Engeland heeft voortgezet, dat was sinds 9 september 2018 een feit toen Skye (Enchanter's Nightshade Hogmanay) het leven schonk aan een 9 tal pups. En dat zowel zijzelf als haar beide kinderen die bij Fiona en Mick Bell zijn gebleven, succesvol zijn in het veld (Skye heeft zelfs een prestigieus jachtdiploma) en in de showring (Archie en Isla hebben beide een "Junior Warrant" ) dat is ook duidelijk. Maar hoe trots kun je zijn als fokker wanneer je deze foto krijgt van je nakomelingen! Ze zijn gemaakt door Lynn Kipps, zelf ook een zeer succesvolle fokster en exposante uit Scarborough. (UK)


Reunie Hogmanay

Op 13 oktober 2019 hebben we met maar liefst de helft van alle bij mij geboren "Hogmanay pups" gevierd dat de kennel 10 jaar bestaat. Dit was een gezellige en mooie bijeenkomst op het terrein van de Kynologenclub Zwolle. Een impressie en foto reportage is te vinden op de nakomelingenpagina.


Aan de andere kant van het showtafeltje

Op zaterdag 6 juli 2019 heb ik een van de meest bijzondere dagen in mijn "honden-leven" mogen meemaken. Ik was uitgenodigd om in Schotland op de open show van de "Greenock and District Kennel Association" de Golden Retrievers te keuren. Dit was een enorme eer die ik met beide handen heb aangenomen, niet wetend dat Iona juist dat weekend haar pups zou kunnen gaan krijgen. Dus was mijn tripje kort maar krachtig. Ik heb genoten van de prachtige honden die onder mij waren ingeschreven, (maar liefst 55 inschrijvingen!) van elke minuut die ik als keurmeester mocht beleven, van de vriendelijkheid en hulpvaardigheid van mijn collega keurmeesters en het heerlijke Schotland met de als altijd gastvrije en lieve mensen. Het knappe teefje dat ik die dag "Beste van het Ras" heb laten worden, werd door een van de (zeer gerenommeerde) andere keurmeesters ook nog eens derde Beste in de Groep, wat in feite een bevestiging was voor mijn oordeel over haar. Ik heb in die luttele 48 uur in mijn geliefde Schotland "vitamine S" opgedaan, voordat ik rechtstreeks vanaf Schiphol de kraamkamer in kon om bij Iona te blijven! 


Trotse oma Iona

Prachtig nieuws uit Engeland: Iona's kleindochter "Hoaaloha Moana" aka Isla, mag de titel JW achter haar naam dragen. Dit is te vergelijken met een Jeugdkampioenschap in Nederland, maar het heeft net iets meer: het levert haar ook een officieel "Studbooknumber" wat onder meer inhoudt dat ze levenslang voor Crufts gekwalificeerd is en een plaats krijgt in het "stud book" waarin kampioenen en Junior Warrant dragers worden opgenomen.

Update: Ook haar broer Archie heeft deze mooie titel mogen behalen! Het is erg bijzonder dat twee pups uit een nest een JW toegekend krijgen en dat vraagt om een hele grote felicitatie.

Nog meer nieuws over de "Hogmanay over Zee" Skye, hun moeder, (dochter van Jock en Iona) heeft haar "Gundog Working Certificate" gehaald. Wat een schitterende resultaten!


Genieten op Texel!

In de week van 3 tot en met 8 maart is de hele Hogmanay-clan plus 3 andere Hogmanay's (Bikkel, Janta en Lewis) naar Texel gegaan om daar van zee, zand en wind te kunnen genieten.

Ze hebben allemaal de grootste pret gehad, Gigha is halverwege Newcastle gezwommen, Barra heeft de duinen van dichtbij bewonderd, Skye is de golven ingedoken, Islay en Iona hebben ieder op hun rustige manier de zee over zich heen laten spoelen en Heather heeft een wedstrijdje met de storm gedaan! Wat een fantastische week, wat een heerlijk gezelschap! Dank je wel, Alma en Insa, Peggy en Sarah dat jullie dit mogelijk maakten!


Puppynieuws voor Engelse Skye

Op 9-9-18 heeft Skye, (dochter van Iona, Enchanter's Nightshade Hogmanay) haar eerste nestje gekregen! Moeder en 9 wolken van pups maken het goed.. Hoe mooi was het dat ik ze twee dagen na hun geboorte heb kunnen bewonderen omdat ik met Iona naar Schotland moest.


Guisachan Gathering, onvergetelijke ervaring!

In de week van 16 tot en met 20 juli 2018 ben ik met Barra en Iona naar het grootste Golden Retriever evenement geweest dat ik ooit heb mogen bezoeken. Dit was de Guisachan Gathering, een bijeenkomst met Golden Retrievers van over de hele wereld op het landgoed in de Schotse Hooglanden, waar 150 jaar geleden het eerste nestje retrievers het levenslicht zag, dat zich via "Wavy Coated Retrievers, tot Yellow Retrievers, tot later de Golden Retriever evolueerde. Een week lang een festivalsfeer met vrienden en kennissen, shows, lezingen, een officieel diner met 150 gasten, dansen en vooral, vooral genieten van de schitterende omgeving en de schitterende honden!